Радио Витоша

webcam

Новини

Български ТИР-ове пробиха блокадата на гръцката граница

Български ТИР-ове пробиха блокадата на гръцката граница

Дата: 09.02.2016 Четирима шофьори на камиони с българска регистрация преминаха от гръцка на българска територия, след като потеглиха рязко и минаха през защитните бариери
Image

Четирима шофьори на камиони с българска регистрация преминаха от гръцка на българска територия, след като потеглиха рязко и минаха през защитните бариери. Водачите изминали около 2 км от мястото, където били паркирали, до самия граничен пункт. Това опитал да направи още един шофьор, но бил спрян своевременно от гръцката полиция. Протестиращите земеделци обясниха пред гръцки медии, че тежкотоварните превозни средства потеглили с опасно висока скорост. На косъм се разминал сериозен инцидент.
Български шофьори се оплакаха, че фермерите хвърляли камъни по камионите им. Били изпочупени прозорците на няколко ТИР-а. Малко след това български шофьори на ТИР-ове блокирали подхода към Кулата от българска страна, съобщава Нова телевизия.
По информация на БНР десетки български превозвачи са блокирали с жива верига района преди зоната за проверка и контрол на граничния пункт Кулата и не пропускат никакви автомобили в посока Гърция. Блокадата е в отговор на продължаващия протест на гръцките фермери и липсата на информация за действията им за блокиране на движението през граничните пунктове с България.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00