Радио Витоша

webcam

Новини

Бойкотът на "Оскар"-ите не среща подкрепа

Бойкотът на "Оскар"-ите не среща подкрепа

Дата: 20.01.2016 Повод за призива за бойкот стана фактът, че в четири от актьорските номинации за „Оскар” през тази година няма нито един представител на тъмнокожото население на САЩ
Image

Холивудските звезди не бърдзат да подкрепят призива на продуцента и актьор Спайк Ли и актрисата Джейда Пинкет - Смит да бойкотират церемонията за връчването на кинонаградите „Оскар”. Повод за призива за бойкот стана фактът, че в четири от актьорските номинации за „Оскар” през тази година няма нито един представител на тъмнокожото население на САЩ.

Критично се отнесе към такова действие и чернокожата актриса Джанет Хубърт: „Смятам за зла ирония спечелили милиони и милиони долари от тези хора, сега да ги бойкотират. И всичко това, защото не получиха номинация, защото не победиха”, заяви актрисата. Според Хубърт в реалния живот нещата не се случват по този начин.

Необходимостта от кардинална реформа в Американската академия за филмови науки и изкуства бе подкрепена от жордж Клуни и от британския актьор Дейвид Ойелоу. Месните наблюдатели обаче не виждат видимо потвърждение на желанието на други звезди от киноиндустрията да се присъединят към бойкота.

В понеделник президентката на академията Шерил Бун Айзъкс, избрана през 2013 година и първата чернокожа на този пост, обеща сериозни промени.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00