Радио Витоша

webcam

Новини

Банско обяви бедствено положение

Банско обяви бедствено положение

Дата: 09.11.2016 Разрушен е и ски-път в района на ски зона Банско, два моста са разрушени
Image

Общинска администрация в Банско предупреждава жителите, че поради обилните валежи през последното денонощие, е задействан общински План за действие при наводнения.

Обявено е и бедствено положение.

Огромното количество дъжд, което е паднало през последното денонощие, вече е причина река Глазне край село Баня да прелее. Наводнени са околните селскостопански и земеделски имоти.

На място са екипи на Гражданска защита, представители на Община Разлог. Кметът на общината Красимир Герчев също е на място. Извършват дейности по укрепване, за да се предотврати реката да залее пътя за Велинград.

Придошли са водите и на реките Бъндеришка и Дамянишка. Разрушен е и ски-път в района на ски зона Банско, два моста са разрушени. В района на ски зоната са наводнени и заведения за бързо хранене.

Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" наблюдава състоянието на река Глазне, която е с увеличен обем.

От администрацията призовават всички граждани за повишено внимание. Предоставя се и телефон на оперативен дежурен, на който да бъдат подавани сигнали за забалязани тревожни състояние по поречията на реките на територията на общината.

Коментари