Радио Витоша

webcam

Новини

Атентати в Париж! Над 150 убити

Атентати в Париж! Над 150 убити

Дата: 14.11.2015 В нападенията са участвали най-малко осем терористи, които са ликвидирани
Image

Тероризъм в Париж със стотици жертви. При координирани атаки във Френската столица загинаха над 150 души, а повече от 200 са ранени. Най-много са в концертна зала “Батаклан”, където двама нападатели откриха стрелба срещу зрителите. Там са загинали над 100 души.
По време на мача между Франция и Германия, в района на Стад дьо Франс е имало 3 взрива, а около 40 души са загинали при стрелби на различни места във френската столица.
Във Франция е обявено извънредно положение, границите са затворени. Над 1500 военни са разположени в Париж. Президентът Оланд обеща отговорът да е безмилостен. Франция преживя най-кървавите часове от Втората световна война насам.
Отговорността за терористичните атаки в Париж е поела групировката "Ислямска държава", твърди италианската телевизия TG24. Там се цитира изявление на джихадистите.  Според предварителните данни, с които разполагат френските власти, в нападенията са участвали най-малко осем терористи, които са ликвидирани от полицията в Париж. Четирима от нападателите са загинали в концертната зала "Батаклан", трима са се взривили, а четвъртият е застрелян от полицаите. Още трима са загинали в района на националния стадион. Последният е убит на улицата в Източен Париж.

Коментари