Радио Витоша

webcam

Новини

4-то място за Поли Генова на Евровизия

4-то място за Поли Генова на Евровизия

Дата: 15.05.2016 Най-много точки българската песен получи от страните от Британската общност, Франция, Македония и Норвегия
Image

Поли Генова достигна до четвъртото място на Евровизия, което е и най-добър резултат на България в песенния конкурс. Победител е Украйна с песен, посветена на геноцида на Сталин срещу кримските татари. На второ място се класира Австралия, а трета позиция зае Русия.

Според зрителския вот сред десетте фаворити България е беше на пето място с 307 точки, а след резултатите от гласуването на журито България бе седма. След обединяването на вотовете обаче Поли Генова събра точки за четвърта позиция.

Най-много точки българската песен получи от страните от Британската общност - Австралия, Великобритания, Ирландия и Малта, както и Франция. Това е очаквано, тъй като в тези държави българската диаспора е най-голяма и най-активна. От Украйна получихме 1 точка, а от Русия - нищо. 10 Точки Поли Генова взе от Македония, 4 от Сърбия. В тези рамки се движеше и вотът за България от останалите балкански държави.

Коментари

Повече нощни хитове
00:00 - 06:00