Радио Витоша

webcam

Новини

„София диша” започва от днес на Малките пет кьошета

„София диша” започва от днес на Малките пет кьошета

Дата: 02.08.2015 Пет централни столични улици ще заживеят фестивален живот през август
Image

Пет централни улици в София отново ще бъдат затворени за автомобили и отворени за изкуство през август за шестото издание на фестивала "София диша". 

Събитията и тази година ще се състоят в пет поредни недели с различни теми, посветени на екологията, визуалните изкуства, литературата, спорта, музиката и танца. 

Фестивалът за градска култура и изкуства „София Диша” започва от днес, а първата локация е кръстовището на „Малките пет кьошета“. Темата е екология, като ще участват биопроизводители, ще има съответна литература и работилници.

На 9 август София ще "диша" на ул. "Пиротска" с посветена на визуалните изкуства тема. 

Литературата ще затвори за автомобили на 16 август ул. "Ангел Кънчев" и ще срещне гражданите на столицата със съвременни писатели, а на 23 август спортът ще завладее ул. "Цар Иван Шишман". Последната неделя на август е посветена на музика и танци на ул. "Оборище".

Тази година ще бъде направено социологическо проучване, което цели да изследва дали участниците се чувстват удовлетворени, оправдават ли се очакванията им и какво може да се направи за развитието на събитието.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00