Радио Витоша

webcam

Новини

"София диша" с музика днес

"София диша" с музика днес

Дата: 30.08.2015 Началото на последната неделя на градския фестивал е от 16 часа
Image

Последната неделя на „София диша” ще е посветена на музиката. Селекцията на градския фестивал залага на авангарда и ще представи младите музикални таланти.

Днес от 16 до 22 часа, София ще преживее за пета поредна неделя своя градски празник. Мястото е улица „Оборище”, между булевард „Евлоги и Христо Георгиеви” и улица „Сан Стефано”.

За втора поредна година „Оборище” ще се превърне в музикална улица, а селекцията ще представи талантливи и работещи млади музиканти.

Началото от 16 часа ще бъде поставено на Голямата сцена, а изпълнения ще има не само на нея. В обособено пространство на улицата публиката също ще може да се включи с импровизации и дори да бъде записана.

Театралният проект Театър Азарян към Националния дворец на културата ще участва с акция за събиране на стари обувки, които ще бъдат използвани при оформлението на интериора на фоайето към новата театрална зала, по идея на сценографа - Никола Тороманов – Фичо. Идеята е свързана с биографията на режисьора Крикор Азарян, който навремето е работил като обущар.

Коментари

Тройка на разсъмване
06:00 - 10:00