Радио Витоша

webcam

Новини

"Слънчака" рекордьор по плажни нарушения

"Слънчака" рекордьор по плажни нарушения

Дата: 08.08.2015 Концесиите на плажовете в Ахтопол и Обзор, както и на плажа Слънчев бряг-Север ще бъдат развалени, каза регионалният министър Лиляна Павлова
Image

Концесиите на плажовете в Ахтопол и Обзор, както и на плажа Слънчев бряг-Север ще бъдат развалени, каза регионалният министър Лиляна Павлова. В Бургас тя съобщи, че това ще стане още на 1 октомври – след края на сезона, когато лично ще представи доклад пред Министерския съвет за резултатите от комплексните проверки на плажовете по Черноморието.

Общо 209 са плажовете по българското Черноморие. 22 от тях не са осигурили 50% свободна зона, при други 22 плажните ивици има нарушения на изискванията за преместваемите обекти, а на 56 са установени нарушения по отношение на търговските обекти.

Най-големият нарушител по всички показатели се оказва северния плаж в курорта Слънчев бряг. На тази ивица има 3 хил. кв. м. над позволеното търговска площ, преместваемите обекти и съоръжения там също са над допустимите.Свободната зона от платени чадъри и шезлонги също е под задължителните 50%, сочат данните на регионалното министерство. Списъкът ще бъде разширен и в него ще попаднат всички, които не са отстранили установените при проверките нарушения, каза още Лиляна Павлова.

Коментари